10 ideeën voor een origineel vrijgezellenfeest !

10 ideeën voor een origineel vrijgezellenfeest !

Dus, je beste vriend(in) gaat trouwen? Superleuk voor hen natuurlijk, maar voor jullie als vriendengroep staat er nu eerst een heel ander hoogtepunt op jullie te wachten: het vrijgezellenfeest, natuurlijk! Misschien denk je bij zo’n bachelor of bachelorette party meteen aan strippers of aan het uitvoeren van flauwe opdrachten op de markt, maar het kan ook wel ietsje origineler (en die flauwe dingen komen aan het eind van de avond nog wel). Lees hier: 10 ideeën voor een origineel vrijgezellenfeest (uniseks editie)!

1.             Indoor skiën

Is de bride- of groom-to-be zo’n echte skifanaat die voor het vrijgezellenfeest het liefst een hele week naar de Alpen was gegaan? Tja, voor de meeste Nederlanders is dat toch een tikkeltje te duur, vooral als alle aanwezigen dat geld dan zelf moeten ophoesten. In dat geval kun je ook je vrijgezellenfeestje organiseren in de lokale indoor skihal! Mocht de gelukkige nu niet zo fantastisch kunnen skiën, dan worden er natuurlijk ook ski- en snowboardlessen georganiseerd. Plan deze dag het liefst wel wat verder vóór de bruiloft in, want valpartijen zo vlak voor de grote dag zijn iets minder feestelijk natuurlijk.

2.         Een 6- of 10-kamp

Is de bruid of bruidegom een beetje sportief, dan doet een 6- of 10-kamp het ook altijd goed op een vrijgezellenfeest! Natuurlijk wil hij of zij wel winnen, dus dan kun je meteen een beetje die competitieve geest aanwakkeren. Denk bijvoorbeeld aan touwtrekken, hoepelen, reuzenvoetbal of een stormbaan, die spelletjes die jullie vroeger op schoolkamp waarschijnlijk ook wel speelden. Zorg voor een spannende prijs voor de winnaar/winnares (daar kan er maar één van zijn) en jullie gaan een fantastische dag tegemoet.

3.         Een paaldanscursus

Ahem, was deze lijst niet uniseks? Wat heeft een paaldanscursus hier dan op te zoeken? Nou, stiekem is paaldansen een superleuke ervaring voor de heren én dames onder ons! En het is echt een sport, daar kunnen we je wel van verzekeren. Ontdek wat jullie lichamen kunnen doen terwijl jullie in de paal klimmen en doe elkaar versteld staan, maar lach er ook gewoon lekker op los en maak onvergetelijke herinneringen. Mochten jullie dat leuk vinden, dan kunnen hier natuurlijk eventueel ook spicy foto’s van worden gemaakt – mét iedereens toestemming, natuurlijk. ????

4.        City escape

Oké, aan deze lijst voegen we toch wel een echte klassieker toe: city escape. Mét opdrachtjes de stad in, dus. Bij dit spel gaan jullie in groepjes de stad in met een kaart en moeten jullie hints verkrijgen die jullie naar jullie eindbestemming zullen leiden. Om die hints te krijgen, moeten jullie opdrachten uitvoeren en daarvan foto’s maken, die jullie naar een thuisblijver sturen. Voor iedere opdracht krijg je dan een hint. Enne, daarmee kun je het eigenlijk zo gek niet bedenken. Wil je dat er gebreakdanced wordt op de markt? Moet er iemand een duif vangen? Laat het de bruid of bruidegom doen!

5.         Lipdubben

Een supergrappige activiteit waarbij jullie je ook meteen van jullie gekste en creatiefste kant kunnen laten zien, is een lipdub. Bij een lipdub maken jullie samen een videoclip waarbij jullie playbacken op een bekend nummer. Bedenk een leuk thema, kies een catchy liedje en ga helemaal los met de choreografie en outfits. Zo hebben jullie meteen een fantastisch stukje om op de bruiloft aan alle gasten te laten zien.

6.         Spannend kleien of schilderen

Niet gewoon kleien of schilderen, spánnend kleien of schilderen (dat onderscheid is heel belangrijk). Een vrijgezellenfeest kan prima een creatief middagje zijn, dat zagen we bij het lipdubben ook al. Maar als je toch iets creatiefs mét een spicy randje wilt, dan is dit de perfecte middenweg. Lekker penissen kleien met de meiden bijvoorbeeld, een naaktmodel schilderen of zelf aan het bodypainten slaan. Om alvast even helemaal in de stemming te komen voor de huwelijksnacht.

7.          Een moorddiner

Op zoek naar een avond vol mysterie en intriges van een heel ander soort? Een moorddiner is de perfecte keuze voor een bride- of groom-to-be die wel houdt van een goeie detective! Tijdens zo’n diner krijgen jullie allemaal een rol toegewezen, en speelt één van jullie de rol van moordenaar. Vervolgens moeten jullie aan de hand van aanwijzingen proberen de dader te ontmaskeren vóórdat iedereen vermoord is… terwijl jullie ondertussen genieten van een heerlijk diner (ja, ook de doden). Dat is ook weer eens wat anders!

8.         Leren bierbrouwen

Voor echte bierliefhebbers is een workshop bierbrouwen misschien wel hét droomvrijgezellenfeest. Tijdens zo’n workshop leren jullie alles over het brouwproces en mogen jullie vervolgens zelf jullie eigen bier gaan brouwen. En bier drinken natuurlijk, onder het genot van hapjes. Wat dit vrijgezellenfeest extra leuk maakt, is dat het door jullie gemaakte bier straks bovendien (in kleine oplage) op de bruiloft zelf geschonken zou kunnen worden! Voor een superpersoonlijk tintje.

9.         Geitenyoga

Ontspannen én met dieren knuffelen, en dat op een vrijgezellenfeest?! Ja hoor, als dat jullie ding is kan dat 100%. Geitenyoga is op zich een gewone yogales, behálve dan dat er allemaal vrolijke geitjes rondhuppelen die jullie graag hun eigen moves laten zien (en misschien ook nog wel op iemands rug willen klimmen). Dit is zo’n vrijgezellenfeest voor wie niet van té veel gekkigheid houdt, maar die stiekem nog wel iets een beetje geks zou willen doen. Geen gestress, maar juist lekker tot rust komen met schattige dieren.

10.   Wipeout

En voor de waaghalzen hebben we dan, last but not least… Een dagje Wipeout! Hoe behendig zijn jullie? Hoe staat het met jullie balans en doorzettingsvermogen? Op dit spannende parcours vol met obstakels komen jullie erachter. Wees goed voorbereid op een lekker verfrissende duik in het water, want de kans dat jullie droog over komen is niet heel groot. Maar eerlijk gezegd maakt dat het dit uitje des te leuker, toch?

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.