Alles over keukenmontage

Je hebt een keuken gevonden die je mooi vindt en hebt deze gekocht. Dan moet de keuken natuurlijk ook nog gemonteerd worden. Ga je dit zelf doen of besteed je het uit? En welke kosten komen daarbij kijken? Om je een helderder beeld te geven over de montage van je keuken hebben we de belangrijkste informatie voor je uitgelicht.

Uitbesteden of zelf doen?

Als je de keuken koopt kun je ervoor kiezen de keuken zelf te monteren of om de keuken te laten monteren. Het monteren van een keuken is een precisiewerkje, wat nog wel eens onderschat worden. Vaak wordt dan ook geadviseerd de keuken te laten monteren. Je weet dan zeker dat de keuken op goede wijze gemonteerd wordt en dat de apparatuur op een juiste manier wordt aangesloten. Daarnaast hoef jij je dan geen zorgen meer te maken over de montage van de keuken.

Voorbereidende werkzaamheden

Als je besloten hebt om de montage uit te besteden en dus te laten monteren, moeten er wat voorbereidende werkzaamheden gedaan worden. Vaak wordt er besproken dat je de keuken zelf moet demonteren en andere voorbereiden werkzaamheden moet uitvoeren of regelen. Zo kan het zijn dat er leidingen of elektriciteit verlegd moet worden. Of er moet een muur opnieuw worden gestukt omdat de opstelling van de nieuwe keuken anders is dan die van de oude. Welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden, wordt in kaart gebracht tijdens het inmeten van de keuken. Een monteur of adviseur komt dan bij je thuis de ruimte opmeten en brengt het leidingwerk en de elektra in kaart. Je komt dus niet ineens voor verrassingen te staan.

De keukenmontage zelf

Wanneer de voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond kan de montage van de keuken zelf eindelijk van start gaan! Zorg ervoor dat voor dat de monteur komt de ruimte opgeruimd en netjes is. Zo kan de monteur het makkelijkst en snelst te werk gaan en hoef jij minder lang te wachten tot de keuken klaar is. Over het algemeen duurt het monteren van de keuken een tot drie dagen. Voordat de monteur begint wordt hier een inschatting van gemaakt, je weet dus hoelang je ongeveer in de rommel zit.

Oplevering van de keuken

Dan is het eindelijk zover: de keuken is volledig gemonteerd en kan worden opgeleverd. Vaak loopt de monteur of adviseur de keuken helemaal met je na. Wanneer er iets niet naar tevredenheid is of moet worden aangepast wordt dit in kaart gebracht. Er wordt dan vaak zo snel mogelijk naar een oplossing gezocht zodat jij zo snel mogelijk van je nieuwe keuken kunt genieten. Maar dat is natuurlijk meestal niet het geval en kun je na de oplevering van de keuken direct aan de slag in de keuken!

Meer informatie over keukenmontage

Als je graag meer informatie wil over de montage van de keuken en de kosten ervan, kun je het beste een bezoek brengen aan een keukenwinkel. Het verschilt per winkel of er montage wordt aangeboden en op welke manier. Zo biedt bijvoorbeeld Kitchen4All volledige keukenmontage aan en nemen je alle zorgen uit handen. Dan hoef je je dus nergens zorgen over te maken!