Anna Ruhe

De Duitse Anna Ruhe is geboren in Berlijn in 1977. Eerst wilde ze graag ijsverkoopster worden, maar dat viel af toen bleek dat ze dan niet de hele dag zelf ijsjes kon eten. Ook marien bioloog klonk een stuk minder interessant nadat ze ontdekte dat ze niet met haaien en walvissen zou gaan zwemmen. In plaats daarvan studeerde Anna Grafische Vormgeving en werkte ze een aantal jaren bij verschillende designbureaus. Ze begon met schrijven na de geboorte van haar eerste zoon. Terwijl ze met hem door het park wandelde, besloot ze het verhaal te schrijven dat ze als kind graag wilde lezen, maar nooit kon vinden. Het resultaat was haar eerste kinderboek ‘Seeland’ (2015).

TitelUitgeverijSoort boekLeeftijd
De magische apotheek – Er hangt een geheim in de luchtVan Holkema & Warendorf, 2019Lucie, Benno en Mats vinden een magische apotheek vol wonderlijke geuren, maar ze ontdekken al gauw dat die ook gevaarlijk kunnen zijn.9+

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.