Barbara Scholten

Barbara is geboren in Hengelo op 24 september 1971. In hockey bleek ze heel goed te zijn, terwijl ze als kind eigenlijk het liefst wilde gaan paardrijden. Lange tijd wist Barbara niet goed wat ze wilde worden. Ze heeft bedrijfskunde gestudeerd in Groningen, maar dat bleek niet iets te zijn waar ze echt blij van werd. Na het afronden van haar studie heeft ze in Amsterdam de opleiding ‘Schrijven voor kinderen’ gevolgd. En met succes, want in 2009 won ze een hockey-schrijfwedstrijd met als eerste prijs een boekcontract. Dat eerste boek was ‘Hockeyhobbels en kunstgrasknieën’; het eerste deel in de reeks ‘I love hockey’. Inmiddels is Barbara ook gestart met een serie over voetbalmeiden. Barbara woont in Amsterdam op een woonboot, waar het een gezellige drukte is met haar vriend, vier kinderen, drie honden en twee katten. Wil je meer weten over Barbara Scholten? Kijk dan op haar website.

TitelUitgeverijSoort boekLeeftijd
Bikkels en ballenmeisjesPloegsma, 2010Verhaal over de meisjes in hockey-elftal d1.9+
De WoonbootbendePloegsma, 20186+
Tikkie terugPloegsma, 2015Mila staat voor een keuze: doorgaan met voetballen in haar gemengde team of overstappen naar een ploeg met alleen maar meisjes.

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.