Derk Visser

Derk Visser is geboren in 1959 en woont met zijn gezin op het Friese platteland. Derk is pas laat begonnen met schrijven. Zelf zegt hij dat hij op zijn elfde zelfs een leesachterstand had en ook nog eens slecht was in spelling. Niemand had gedacht dat hij het ooit zou maken als schrijver. Zijn eerste boek ‘Patchouli’ komt uit in 2005 wanneer Derk al 47 is. Derks jeugdromans spelen zich eigenlijk altijd af aan de rand van de samenleving. Dat wil zeggen dat het vaak gaat over kinderen met problemen. ‘Suikerspin’ (2015) is zijn vijfde roman. Naast het schrijven van boeken was Derk jarenlang zelfstandig filmer. Daarnaast werkt hij ook in de jeugdhulpverlening, waar hij de inspiratie vandaan haalt voor zijn boeken.

TitelUitgeverijSoort boekLeeftijd
PatchouliVan Goor, 2007Luuk ervaart hoe het is om stapelverliefd te zijn, maar voelt zich ook schuldig over dat fijne gevoel omdat zijn moeder ongeneeslijk ziek is.14+
SuikerspinGottmer, 2015Ezra’s vader komt na de oorlog verward terug en dat zorgt voor spanningen in huis. 9+

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.