Ga je er lekker op uit deze lente?

Er zijn maar weinig dingen zo fijn als een fietstochtje in de natuur. Je voelt de wind door je haren gaan, ruikt het vers gemaaide gras en kunt genieten van het gefluit van de vogeltjes. Dat heb je niet als je in de auto stapt. Maar fietsen kan best inspannend zijn en je wilt wel ontspannen, toch? Het is dan zeker de moeite waard om een sportieve e bike voor dames aan te schaffen. Je kunt hier met minimale inspanning wel een heel stuk op fietsen. Natuurlijk moet je wel blijven trappen, het is geen brommer, maar het gaat allemaal een stuk gemakkelijker op een e-bike. Je krijgt bij iedere trap een zetje in de rug en dat zorgt er dan weer voor dat je meer kilometers kunt afleggen, zonder compleet bezweet op je bestemming aan te komen.

Geniet in de natuur

Op een elektrische fiets kun je dus, zonder al te veel moeite, heel wat kilometers afleggen. Je kunt dan ook die fietsroute, die al een tijd op je lijstje staat, een keer pakken. Op een gewone fiets is juist die route misschien een beetje heftig, maar op de e-bike gaat dat prima. Onderweg kun je even afstappen en een pauze nemen. Dit kun je doen bij een café of een snackbar, maar je kunt ook je kleedje neerleggen op een mooie plek en gaan picknicken. Neem allerlei dingen die je lekker vindt mee in je mand en geniet van sandwiches, koffie, thee of fris en ontspan. Je kunt dit in je eentje doen (tip: neem een fijn boek mee om echt even te kunnen ontspannen), maar natuurlijk ook met je partner of een vriend(in). Fietsen jullie samen? Dan is het wel zo fijn als jullie allebei een elektrische fiets hebben. Op https://amslod.nl vind je elektrische fietsen voor iedereen. Je kunt online een proefrit inplannen.

Volg een knooppuntenroute

In Nederland zijn we gezegend met een ontzettend uitgebreid netwerk van fietspaden. Deze fietspaden zijn met elkaar verbonden door een knooppuntenroute. Je fietst dan van knooppunt naar knooppunt en kunt de route net zo lang maken als je zelf wilt. Onderweg kom je door mooie dorpjes waar je nog niet eerder van had gehoord, door schitterende natuurgebieden en langs gezellige plekken waar je kunt rusten (en als het nodig is, je fiets kunt opladen). Al zal dat niet heel vaak nodig zijn met een fiets van Amslod. Er zijn zelfs fietsen te koop met een actieradius van wel 150 km!