Hebban.nl: De ontdekking van de hemel mooiste boek

De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch uit 1992 staat op de eerste plaats van de Hebban 1000, de vijfde editie van de lijst van duizend mooiste boeken volgens Hebban.nl.

Hebban.nl is een acht jaar oude digitale lezersgemeenschap van inmiddels 243.000 leden. Ongeveer 8000 van hen maakten eigen toplijsten, uit die lijsten samen kwam Mulisch deze keer als de vaakst genoemde nummer 1 naar voren.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse auteur op de eerste plaats staat. Vorig jaar belandde Carlos Ruiz Zafón op 1 met De schaduw van de wind, hij is nu derde. Op 2 staat dit jaar Ik ben Pelgrim van Terry Hayes.

Stephen King en de in 2021 overleden Lucinda Riley hebben beiden met dertien titels de meeste boeken in de nieuwe lijst. Arthur Japin is de succesvolste Nederlandse schrijver met zeven romans.

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.