Andy Griffiths

Biografie

Andy Griffiths

Andy Griffiths is een van de populairste schrijvers van Australië. Hij heeft al tientallen boeken geschreven, die in series verschijnen. Een van de meeste bekende boekenreeksen is de serie over de Waanzinnige boomhut. Andy schrijft heel veel fantasieverhalen, waarbij Terry Denton de tekeningen maakt. De boeken die Andy Griffiths en Terry Denton samen maken zijn grappig, zitten vol avonturen en soms leer je er zelfs iets van. Ze hebben niet zo veel tekst en veel tekeningen.
Toen Andy zes jaar was begon hij met schrijven. Zijn eerste boek kwam uit toen hij al heel wat jaren had geoefend met schrijven. En ook toen al had hij er een hoog tempo in zitten. Hij heeft nu al 27 boeken in totaal geschreven! Zijn hobby’s zijn lezen, films kijken, muziek luisteren, fietsen en zwemmen. Daar haalt hij ook zijn inspiratie voor zijn boeken uit: door muziek te luisteren, films te kijken, boeken te lezen en van alles wat gebeurt in het echte leven. 

Recensies op Leesfeest:

TitelUitgeverijSoort boekLeeftijd
De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingenLannoo, 2013Een boek met veel plaatjes, gekke avonturen en veel fantasie. 9+


Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.