Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt werd op 15 december 1966 in Hoorn geboren. Ze was de oudste in een gezin van twee kinderen. Simone schreef al toen ze acht jaar was! Met een zwarte pen in piepkleine lettertjes, zodat het op een gedrukt boek leek, schreef ze talloze schriftjes vol. In het begin typte ze haar verhalen bij haar opa thuis op een zwarte typemachine uit. Later werd haar grootste wens vervuld: ze kreeg een eigen typemachine. De ouderwetse typemachine van haar opa staat nu op haar werkkamer, als herinnering aan hoe het allemaal begon. Op haar dertiende leverde ze haar eerste boek in bij een uitgever. Die stuurde het terug maar spoorde haar aan vooral door te gaan met schrijven. Dat advies had ze niet nodig; ze kon niet anders!

Simone ging naar de Mavo en later naar de Havo. Als ze eens een tussenuur had bracht ze die tijd graag in de boekhandel door; lekker snuffelen tussen nieuwe boeken. En… ze droomde van het moment dat er een boek van haar tussen zou staan. Al die tijd dat ze op school zat, bleef ze uitgevers benaderen met haar werk.
In 1986 kwam Simone van de middelbare school en ging aan de Hogeschool Holland voor lerares Nederlands en Frans studeren. Toen begon het eerste idee voor een historisch jeugdboek al te kriebelen maar ze verbood zichzelf eraan te beginnen vóór ze haar diploma had gehaald. Na haar opleiding stortte ze zich op het boek. ‘De amulet’ werd in 1995 uitgegeven bij Lemniscaat.

Simone had na haar debuut ( het eerste boek dat van een schrijver wordt uitgegeven) de smaak te pakken. ‘Bloedgeld’verscheen het jaar erop! Daarna volgden: ‘De guillotine’‘Zwarte sneeuw’ en ‘Jehanne’. Simone schrijft het liefst over geschiedenis. Ze heeft een vlotte stijl en laat je in haar boeken zien én beleven hoe het in vroeger tijden was. Ze schreef al over de heksenvervolging, de VOC, de Franse revolutie, de mijnwerkers en het leven van Jeanne d’Arc.

Simone woont met haar man Wim en hun kinderen Esmée en Friso in Alkmaar. Over haar kinderen schreef ze de boekjes: ‘Potverdrie Sophie!’ en ‘Bastiaan komt eraan!’

TitelUitgeverijSoort boekLeeftijd
De bastaard van BrusselLemniscaat, 2004Spannend verhal over Crispijn, die in de 16e eeuw leeft en te maken krijgt met de inquisitie.12+

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.