ABZebra

ABZebra
Titel:ABZebra
Auteur:Bette Westera
Uitgeverij:Gottmer, 2005
ISBN:978 90 257 4025 2
Illustraties:Derek Fehmers en Sebastian Levölege

Van Aap tot Zebra

Ken jij het alfabet al? Nog niet? Dan kun je het nu leren!

‘ABZebra’ is een idee van Derek Fehmers en Sebastian Levöleger en staat vol met leuke versjes van Bette Westera. Zesentwintig keer leren over dieren van de Afrikaanse Serengetivlakte. Dat klinkt heel moeilijk, maar het valt mee hoor! In Afrika wonen veel wilde dieren en daar gaan de versjes in dit boek over. Bij elk versje staan een paar mooie foto’s, zodat je precies weet over welk dier je leest.

Het zijn niet alleen de bekende wilde dieren, zoals de leeuw, de olifant en de neushoorn. Heb je wel eens van de trap gehoord? Nee, dat is niet zo’n ding met treden, dat je gebruikt om naar boven te lopen. Een trap is een vogel. Lees maar eens:

”Trappetrap, daar kom ik aan. Ik kan wel vliegen, hoor. Maar dat ik beter lopen kan, daar schaam ik mij niet voor. Ik zet mijn veren overeind En ga gewoon op stap, Tot alle vrouwtjes roepen: “Kijk ‘m gaan, wat is-ie knap!” 

Maar dit is nog niet alles! Bij ‘ABZebra’ zit een dvd, die je op de televisie kunt bekijken. Hierop staan filmpjes, muziek en spelletjes en zo brengt de dvd de dieren uit het boek tot leven. Dan kun je zelf zien hoe mooi de trap kan lopen, je leert welk geluid de dieren maken, door het dierengeluidenspel te doen, of je maakt een mooi dierenmasker. Genoeg keus en heel leuk!

’ABZebra’ is een bijzonder boek. De versjes zijn gemakkelijk en leuk om te lezen, de foto’s zijn prachtig en de dvd is goed voor tweeëneenhalf uur speelplezier! Ook als je nog niet zelf kunt lezen, is dat geen probleem. ‘ABZebra’ kan namelijk ook prima voorgelezen worden!

Tot slot nog een versje. Kan jij raden over wie dit gaat?

‘“Papegaaitje, leef je nog?” “Ja, m’n kind, dat zie je toch? Mijn grote bek, mijn bonte kleuren… Mij kan lekker niets gebeuren.”’ 
 

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.