Engel

Engel
Titel:Engel
Auteur:Isa Hoes
Uitgeverij:Kluitman, 2016
ISBN:978 90 206 7444 6
Illustraties:Mariëlla van de Beek

Alles wat je kan wensen

Stel je voor dat alles wat je wenst ineens uitkomt! Dat lijkt te mooi om waar te zijn. Het overkomt de twaalfjarige Engel echt in het boek ‘Engel’ dat is geschreven door Isa Hoes en Vlinder Kamerling.

Engel heeft een heel gewoon leventje, bijna saai, vindt ze zelf. Haar ouders zijn slimme wetenschappers die vaak naar het buitenland moeten om daar presentaties te houden over hun onderzoek. Dit keer gaan ze naar Zwitserland, omdat ze daar een of andere prijs krijgen. Waarvoor weet Engel niet meer precies, dat soort dingen kan ze nooit goed onthouden. Als haar ouders weggaan, past Tobias altijd op Engel. Met Tobias doet Engel altijd leuke dingen.

Op de ochtend dat Engels ouders naar Zwitserland zijn vertrokken, krijgt Engel op weg naar school een klein ongeluk. Wat er precies is gebeurd, kan Engel zich niet herinneren. Ze heeft niets gebroken, ze voelt zich alleen duizelig als ze omhoog krabbelt. De mensen op straat lijken gek genoeg niets in de gaten te hebben. Engel besluit meteen naar Tobias te gaan. Ze vertelt hem niet wat er precies is gebeurd, maar zegt dat ze zich niet lekker voelt.  Tobias meldt Engel ziek van school. Zo, nu kunnen ze leuke dingen gaan doen! In de auto op weg naar de stad gebeurt er voor het eerst iets bijzonders. Engel wenst in haar hoofd dat het stoplicht, waar ze altijd vijf minuten voor moeten wachten, direct op groen springt. ‘Ze zucht. Sprong het stoplicht nou maar op groen. En dan ineens is het groen. ‘Hè, hoe kan dat nou?’ Zonder haar antwoord af te wachten trekt Tobias op en scheurt weer door. Veel tijd om erover na te denken heeft Engel niet (…).’

Het lijkt natuurlijk geweldig dat alle je dromen ineens werkelijkheid worden, maar dan wenst Engel per ongeluk het verkeerde. Het ene na het andere gaat fout en dan vindt er ook nog een ontvoering plaats …

‘Engel’ is een heel fantasievol, vrolijk en spannend boek. Sommige dingen lijken te raar om waar te zijn, maar in dit boek kan het niet gek genoeg. Het verhaal is heel vlot geschreven en niet te moeilijk. Hoewel er door de auteurs veel fantasie is gebruikt, blijft het toch geloofwaardig.

Isa Hoes schreef ‘Engel’ samen met haar elfjarige dochter Vlinder Kamerling. Ze verzonnen het verhaal samen en Hoes schreef het verhaal uiteindelijk op. Ook als Hoes tijdens het schrijven vast zat, schoot haar dochter te hulp en verzonnen ze samen hoe het verhaal verder moest gaan. Mariëlla van de Beek maakte de grappige zwart-wit-tekeningen die het boek nog levendiger maken dan het al is.

Als je houdt van fantasie en spannende avonturen, is dit boek echt iets voor jou.

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.