Superlijm

Superlijm
Titel:Superlijm
Auteur:Joany Buenen
Uitgeverij:Leopold, 2014
ISBN:978 90 258 6487 3
Illustraties:

Hart ter reparatie aangeboden.

‘Mees, liefste, zie ik je na school op ons plekje? Xx Sylke.’

Maar dit boek gaat over Julia. Mees is haar grote liefde en al 8 jaar haar beste vriend.

En dan gooit dit sms’je roet in het eten. Julia kan het maar niet geloven. Háár Mees die iets heeft met Sylke?! Julia confronteert Mees hiermee en hij ontkent in alle toonaarden. Julia is weer dolgelukkig en samen gaan ze ijs eten in hun favoriete ijssalon. Nee, Mees houdt van mij, denkt Julia, maar ook Sylke denkt dat…

De beste van vriendinnen van Julia: Sofie, Liz en Tess, waarschuwen haar dat ze Mees niet zomaar moet vergeven. Maar ja, liefde maakt blind. En Mees… die heeft het er allemaal maar ‘moeilijk’ mee. Wie moet hij kiezen, Sylke of Julia of…?

Ondertussen twijfelt Julia aan alles en kan ze Mees maar niet uit haar hoofd zetten. Dan betrapt ze Mees met Sylke in hun favoriete ijssalon en hoort ze Mees Sylke ‘Beauty’ noemen. Dat zegt Mees ook altijd tegen haar! Julia valt heel hard van haar roze wolk naar beneden.

Nu moet Julia het allemaal wel geloven. Mees bedriegt haar. Ze krijgt allerlei tips van haar moeder, haar lieve tante en haar vriendinnen. En Julia krijgt hulp uit een onverwachte hoek. Maar hoe lijm je nu een gebroken hart?

De titel doet vermoeden dat je met superlijm alle breuken kan helen. Maar de werkelijkheid is juist dat er niets meer geheeld kan worden. De feiten zijn helder. Mees bedriegt Julia. En deze daad is met geen super-de-superdeluxe-extra-strong-lijm te plakken.

Het boek ‘Superlijm’, geschreven door Joany Buenen, gaat over verliefd zijn, vreemdgaan maar ook over verdergaan na een gebroken hart, op jezelf vertrouwen en keuzes maken.

Ben je een lezer die graag over de dingen nadenkt en zich afvraagt wat de motivatie van Mees is om steeds maar vreemd te gaan, dan biedt dit boek vele mogelijkheden. Juist omdat er niet diepgaand over gevoelens wordt gepraat, heb je zelf alle ruimte om dit in te vullen en je eigen verhaal te vertellen. Het verhaal leest makkelijk weg.

In het boek vind je tips over hoe je na een gebroken hart je leven weer oppakt. Even winkelen en een nieuwe outfit aanschaffen kan je helpen om over je liefdesverdriet heen te komen .

En hoe loopt het af met Mees? Of Mees van dit alles niets leert? Een tipje van de sluier opgelicht: hij gaat op pad met een derde meisje… Zou dat meisje ook door Mees worden bedrogen net zoals Julia?

Lees het allemaal maar!

Paula.

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.