De 5 beste boeken over poker

Poker is een van de populairste kaartspellen ter wereld omdat het verschillende factoren combineert die spelers moeten beheersen om succesvol te zijn. Zeker, de geluksfactor is ook een aspect, omdat het afhangt van het krijgen van een goede hand kaarten op het juiste moment, maar veel spelers trainen zichzelf door de jaren heen met vaardigheden die hen helpen de top van de wereld pokerscene te bereiken.

Vooral mentale vaardigheden zijn erg belangrijk in deze context, want poker is ook een spel over de beste strategie en vaak is de winnaar degene die het meest in de hoofden van zijn medespelers kan denken. In deze tijd zijn er talloze manieren om de basis en geavanceerde trucs van het pokerspel te leren. Het World Wide Web is hierbij een belangrijke steun.

Er bestaan verschillende pokerscholen en -workshops op het internet, waarvan sommige zijn opgericht of mede worden geleid door wereldberoemde spelers. In deze cursussen kun je veel leren over het spelen van poker en gaandeweg beter worden. Via legale online casino aanbiedingen is er ook de mogelijkheid om je eigen pokervaardigheden te verbeteren. Een andere optie voor geïnteresseerden is het aanschaffen van relevante literatuur en het bekijken van pokerboeken van goede kwaliteit, want daar zijn er nu veel van en ze zijn perfect om poker te kunnen leren.

Pokerboeken zijn er in overvloed – maar ze zijn niet allemaal goed

Allereerst moet worden opgemerkt dat het leergedrag van iedereen anders is. Sommige mensen leren bijvoorbeeld het best als ze naar geschikte visuals kijken in de vorm van een video. Door de visuele uitleg kunnen ze het spel dan beter begrijpen. Er zijn echter ook veel mensen die leren door te lezen en daarom is het mogelijk om een van de ontelbare pokerboeken te kiezen om een pokerprofessional te worden door middel van vakliteratuur.

Het is zelfs zo dat je na een tijdje zoeken een groot aantal potentiële pokerboeken kunt vinden, die allemaal beloven van de lezer een betere pokerspeler te maken. Voorzichtigheid is hier echter geboden, want niet alle pokerboeken leveren wat ze beloven.

Iedereen die online op zoek gaat naar pokerboeken van hoge kwaliteit zal al snel verrast zijn door het enorme aanbod. Nu is het zaak om de goede boeken van de slechte te scheiden en die boeken te selecteren die daadwerkelijk toegevoegde waarde hebben voor de lezer.

Dit proces is niet zo eenvoudig en kan enige tijd in beslag nemen. Het zou handig zijn om de klantbeoordelingen in de online winkels door te lezen. Op basis daarvan kun je erachter komen of andere kopers tevreden waren met de inhoud van het pokerboek en het aan anderen zouden aanbevelen. Het is echter ook denkbaar om officiële recensies van de boeken te lezen, omdat deze ook kunnen helpen bij het besluitvormingsproces.

Welke pokerboeken zijn bijzonder aan te raden?

Als je op zoek gaat naar aanbevolen pokerboeken, kun je na wat onderzoek eigenlijk al snel vinden wat je zoekt. Een van de bekendste boeken in de pokerscene is de titel "Harrington on Hold'em" van auteur Dan Harrington. Veel poker experts zweren bij de inhoud van dit boek en daarom is het niet verwonderlijk dat veel pokerspelers dit boek op hun plank hebben staan.

Daarnaast geniet het boek "Super/System: A Course in Power Poker" grote populariteit. Deze titel van auteur Doyle Brunson werd voor het eerst gepubliceerd in 1979 en dient vandaag de dag nog steeds als inspiratiebron voor pokerspelers. Dit laat zien hoeveel kwaliteit het leesmateriaal van Brunson te bieden heeft.

In de meeste hitlijsten staan deze twee boeken in de top 5 van boeken. Vaak is het zelfs zo dat een van hen de 1e plaats inneemt. Veel experts raden de boeken van Harrington of Brunson aan om het kaartspel poker en al zijn trucs beter te begrijpen. Vooral beginners zouden het onderwerp poker uitgebreid moeten behandelen.

Pokerbeginners moeten de basisbeginselen van het kaartspel bestuderen

Poker is geen moeilijk kaartspel, maar er zijn veel strategieën die tot de overwinning leiden. Daarom stopt zelfs de beste speler ter wereld nooit met leren. Verdere training is altijd mogelijk en om het moeilijker te maken voor tegenstanders om gelezen te worden, moet je af en toe een verandering in je strategische aanpak plannen. Op deze manier word je niet zo snel doorzien en kun je tijdens een spel verwarring zaaien onder de tegenstanders.

Zelfs professionals lezen pokerboeken om zichzelf bij te scholen, want sommige werken behoren tot de standaardliteratuur die je gewoon gelezen moet hebben als je een poker professional bent. Daarnaast worden er altijd nieuwe pokerboeken gepubliceerd en deze zijn vaak geschreven door de professionals zelf. Daarom is er een continu aanbod van pokerboeken, maar ze kunnen niet allemaal als kwalitatief worden geclassificeerd.

5 pokerboeken die iedereen gelezen moet hebben en die zelfs door experts worden aangeraden

"Harrington on Hold'em" en "Super/System: A Course in Power Poker" zijn al genoemd, maar er zijn natuurlijk nog veel meer titels die de moeite waard zijn om een avondje te lezen. Hieronder valt het boek "Expert Strategy for No Limit Tournaments; Volume I: Strategic Play" van auteur Bill Robertie.

Een andere goede gids is het boek "Every Hand Revealed" van Gus Hansen. Dit boek is erg populair bij spelers uit alle landen. Het boek "The Mathematics of Poker" van Bill Chen en Jerrod Ankenman is ook aanbevolen lectuur.

Lezen leert en dat geldt ook voor pokerspelers

In het algemeen is het altijd een goed idee voor pokerspelers om zichzelf te onderwijzen door middel van literatuur, omdat lezen mensen kan onderwijzen over een breed scala aan onderwerpen en poker is daarop vanzelfsprekend geen uitzondering. Hier in onze lijsten hebben we nog meer spannend leesvoer voor je verzameld.

Het lezen van een van de genoemde boeken kan je helpen een betere speler te worden, maar er zijn ook veel andere pokerboeken die de moeite waard zijn om te bekijken. Wie weet welke tips en trucs er in het lesmateriaal te vinden zijn? Daarnaast zorgen veel auteurs ervoor dat pokerboeken ook een zekere amusementswaarde hebben.

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.