/

De Vier Windstreken bestaat 40 jaar en brengt nieuwe boeken uit!

Het jubileumjaar van De Vier Windstreken, de uitgeverij bestaat namelijk 40 jaar! De Vier Windstreken brengt in 2024 niet alleen nieuwe boeken, maar ook een jaar vol festiviteiten. Het feest begint met de lancering van de jubileum-Pixi's in het voorjaar, bestaande uit 8 titels van talentvolle auteurs uit eigen gelederen.

Torben Kuhlmann maakt zijn terugkeer met een intrigerende detective in het prentenboek "De grijze stad". Hierin verhuist Robin naar een stad die in grijstinten gehuld is. In protest draagt ze altijd haar felgele regenjas. Vermoedend dat de stad eigenlijk vol kleur is, gaan zij en haar vriend Alani stiekem op onderzoek uit.

De reeks "Little People, BIG DREAMS" verwelkomt twee nieuwe boeken, met Dolly Parton en Elvis Presley in de hoofdrol.

"De Gouden Klok" vertelt een gevoelig verhaal met unieke illustraties over Sophia, die haar overleden opa mist. Op haar 10e verjaardag krijgt ze een mysterieuze klok, waarmee ze saaie dagen kan overslaan en door de tijd kan springen. Aanwijzingen van opa leiden haar uiteindelijk terug naar haar normale, alledaagse leven.

Twee eigen producties:

– "De droom van Lin" is een prentenboek over kraanvogels, het gemis van een overleden oma en de kracht van liefde, met prachtige paginavullende landschapsillustraties.

– "De bloementuin van Yuna" maakt positieve en negatieve gedachten begrijpelijk voor jonge kinderen door middel van bloemenmetaforen. Het verhaal is geschreven door onze eigen redacteur, Nathalie Bierhuizen.

"Droom van Lin":

Lin woont in China en de jaarlijkse komst van kraanvogel Kraan herinnert haar aan de verhalen van haar overleden oma. Als Kraan een partner krijgt, speciaal voor hem losgelaten, ontstaat de vraag of ze samen liefde zullen vinden.

"Skelet":

Teo ontdekt dat zijn grootste angst, skeletten, deel uitmaakt van hemzelf en iedereen om hem heen. Het verhaal leert de lezer om te gaan met irrationele angsten, gezien vanuit het perspectief van een kind.

"Bloementuin van Yuna":

Yuna heeft een tuin vol bloemen die groeien als ze gelukkig is. Wanneer iemand iets onaardigs zegt, groeien er echter negatieve bloemen. Het prentenboek biedt praktische tips en een gratis download met opdrachten om het zelfbeeld te laten groeien.

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.