/

Geniet komende zomer van een goed boek op de camping

Wat is een betere plek om volledig tot rust te komen dan de camping? Terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad of bij de activiteiten uit het animatieprogramma, heb jij de tijd voor het lezen van een goed boek. Veel gezinnen geven aan op de camping veel meer te lezen dan thuis, mede doordat je jezelf even niet druk hoeft te maken om andere zaken. Thuis zijn er immers altijd klusjes die nog kunnen worden opgepakt als je even niet aan het werk bent. Denk aan het schilderen van de kozijnen, het opruimen van de zolder of schuur, enzovoorts. Gun jezelf de rust en tijd voor een mooi boek, door je kampeerplek of bijvoorbeeld huisje op een vakantiepark al vroeg in 2024 te boeken. 

Tip: er zijn verschillende websites die een handig overzicht bieden van de mooiste campings en vakantieparken in ieder land. Naar welke regio trek jij de komende zomermaanden met je tent, caravan of auto? 

Beste boeken voor de zomervakantie van 2024 

Vind je het lastig om boeken te kiezen voor de zomervakantie? Het helpt je, wanneer je hier door het jaar heen al een lijstje van maakt. Mogelijk hoor je af en toe collega’s of vrienden over een goed boek praten. Voeg deze toe aan een notitie op je mobiele telefoon en haal de leukste boeken kort voor je kampeervakantie in huis. 

Een aantal voorbeelden van goede boeken voor de zomer van 2024: De vierde dimensie van Hans Peter Roel, Mindf*ck Next Level van Victor Mids, Mindgym, sportschool voor je geest van Wouter de Jong en bijvoorbeeld De meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Het zijn boeken die je nieuwe inzichten geven voordat je aan het volgende jaar van hard werken begint. 

Neem een e-reader mee op vakantie 

Sommige mensen zweren bij het lezen van een hardcover boek. Nadeel hiervan is dat je veel meer gewicht mee moet nemen op vakantie, dat de boeken veel ruimte in beslag nemen in je koffer en dat het bepaald geen duurzame keuze is. Een goed alternatief is het gebruik van een e-reader. Veel van de boeken die tegenwoordig worden uitgebracht, zijn direct beschikbaar als een ebook. Niet alleen is dit voordeliger, ook weegt een e-reader veel minder. Daarbij beschikken moderne modellen over een scherm dat het zonlicht niet weerkaatst. Zo is het ook op zonnige dagen mogelijk om je favoriete boek te lezen. 

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.