Linda van Rijn boeken: Volgorde + Beste Linda van Rijn boeken

Een verhaal waarin je pagina na pagina snel omslaat omdat je moet weten hoe het afloopt. Zo schrijft Linda van Rijn haar boeken. Loeispannende thrillers met een zomers tintje. Een ideaal boek voor op vakantie. Of lees je deze boeken toch liever veilig in je eigen bed? Ondanks de spannende wendingen, plottwists en onzekere beschuldigingen, kan je ondertussen ook genieten van de witte stranden van Curaçao, het blauwe water van Ibiza en de ijzige wind in Oostenrijk. Linda van Rijn is de absolute winnares als het gaat om vakantie thrillers. Haar boeken zijn makkelijk te lezen thrillers die misschien net wat minder diepgang hebben dan bijvoorbeeld de boeken van Esther Verhoef, maar wel lekker weglezen.

Wie is Linda van Rijn?

Grote kans dat je de boeken van Linda van Rijn wel kent als je fan bent van thrillers, maar wist je dat Linda van Rijn helemaal niet zo heet? Jarenlang schreef deze vrouw onder een pseudoniem. Pas na elf jaar succesvol te zijn als schrijfster maakte ze haar echte naam bekend: Mariëtte Middelbeek. Inmiddels kunnen we dus ook over deze vrouw zeggen dat ze 39 jaar is, in Wieringerwerf geboren is en dat ze al flink wat boeken onder haar naam heeft. Sinds 2004 schrijft ze voor verschillende tijdschriften in Nederland. Vanaf 2006 begon haar carrière als auteur. Vanaf 2015 heeft ze ook vijf jeugdthrillers uitgebracht. De schrijfster heeft elf jaar lang een dubbelleven geleid en heeft dat volgehouden zonder ook maar een misser te maken. Onder de naam Linda van Rijn heeft Mariëtte meer boeken verkocht dan onder haar eigen naam.

Wat heeft Linda van Rijn allemaal uitgebracht?

 • Last minute (2011). 
 • Blue Curaçao (2012).
 • Vakantievrienden (2012). 
 • Viva España (2013). 
 • Ski resort (2014). 
 • Villla Toscane (2014). 
 • Vive la France (2014). 
 • Voetbalvrouwen (2014). 
 • Off piste (2015). 
 • De jaarclub (2016). 
 • Winterzon (2016). 
 • Zeezicht (2016).
 • Winterwereld (2017). 
 • Zomerhuis (2017). 
 • Casa Ibiza (2018). 
 • Bestemming Bonaire (2018). 
 • Zomernacht (2018).
 • Zoutelande (2019). 
 • Costa Brava (2019). 
 • Bloedkoraal (2020). 
 • Familiediner (2020). 
 • Ibiza Club (2020). 
 • Strandslag (2020). 
 • Sneeuwblind (2021). 
 • Zandvoort aan Zee (2021)
 • Provence (2021)
 • Ciao Bella (2022)

Winterchalet

Tijdens een gezellige skivakantie in het Oostenrijkse Kirchberg kunnen de vriendinnen Karen, Chantal, Isa en Annemieke eindelijk weer eens tijd met elkaar doorbrengen. Door haar werk kan Annemieke pas later aansluiten, maar dat mag de pret niet drukken. Ook zonder haar genieten de andere drie de eerste dagen. De besneeuwde hellingen, het stralend zonnetje en natuurlijk doen de dames ook mee aan de gezellige après-ski in het Oostenrijkse skidorp. De eerste avond vertelt Isa aan Karen dat ze bang is van Michel, haar toekomstige ex-man. Hij bedreigt haar constant via sms’jes. Karen heeft moeite om Isa te geloven, want ze vindt Michel een aardige man. Maar dan laat Isa haar de berichtjes lezen, waardoor ze met haar eigen ogen leest dat Michel Isa wil vermoorden als hij hun dochter niet krijgt.

Wanneer de vriendinnen op weg zijn naar hun chalet ontdekt Isa dat Michel ook in het dorp is. De andere twee hebben hem niet gezien, maar Isa is ervan overtuigd dat hij het was. Isa beslist dat ze niet met zich laat sollen en ondanks het intimiderende sms’je waarin staat te lezen: Ik hou je in de gaten, overal; op stap zal gaan zoals eerder afgesproken. Karen blijft in de chalet omwille van hoofdpijn. Het idee dat ze even alleen kan zijn, genietend van een bad, maakt Karen blij. Tot er aan de deur wordt gebeld. Annemieke is eindelijk aangekomen. Maar de vakantie neemt al snel een onverwachte wending als een van de vriendinnen op brute wijze wordt vermoord. De dader kan niet ver weg zijn. Rechercheur Günter Wolfsberg start een onderzoek en ontdekt al snel dat sommige mensen wel erg graag de verdenking willen afschuiven.

Piste alarm

De skivakanties zijn altijd druk bezocht in het Oostenrijkse Kirchberg en dat betekent topdrukte voor Daphne Duisenburg, een Nederlandse vrouw die samen met haar Oostenrijkse echtgenoot Franz al jaren een leuk pension in het dorp runt. De familie Donkervoort checkt in bij een van de familieappartementen: Renske, met haar twee dochters uit een eerder huwelijk, haar man Sven en hun vijfjarig zoontje Marius. Marius krijgt voor het tweede jaar les, de rest kan al goed skiën. Ze vermaken zich prima tijdens hun eerste dag op de pistes. De familie kan lekker ontspannen en iedereen heeft sneeuwpret in Kirchberg.

De volgende dag is het mistig en het sneeuwt licht. Tijdens de skiles ontstaat grote paniek want Marius Donkervoort is ineens spoorloos verdwenen. Het ene moment skiede hij nog gewoon in zijn klasje, het volgende moment is hij nergens meer te vinden. Renske en Sven zijn ten einde raad en zodra duidelijk wordt dat Marius niet zomaar is verdwaald, start de politie een grootschalige zoekactie. De verdwijning vertoont opvallend veel gelijkenissen met een nooit opgeloste verdwijning van twintig jaar geleden. Het spoor leidt de politie naar een oude bekende. Rechercheur Günter Wolfsberg laat de mysterieuze verdwijning van Marius niet meer los. Maar hoe hij de zaak ook analyseert, het jongetje lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn. Tot Daphne een verrassende ontdekking doet.

Haar meest recente boek

Los van de reeks is dit het laatste boek dat ze in 2022 nog heeft uitgegeven: Ciao Bella. Sanne en Hugo hebben een paar jaar geleden camping Ciao Bella aan het Italiaanse Gardameer overgenomen. Sanne is bevriend geraakt met de Nederlandse Helena, die yogalessen geeft aan de campinggasten. Op een nacht wordt Sanne gebeld door Helena, die helemaal in paniek is. De vader van Alexander, die ze liever geen rol laat spelen in hun leven, is langsgekomen en ze hebben flinke ruzie gehad. Sanne komt direct en treft Helena bloedend aan. Maar wat er precies is gebeurd, blijft vaag. Helena wil het zo snel mogelijk vergeten en Sanne probeert hetzelfde, maar dat verandert als de politie voor de deur staat en er vragen worden gesteld die Sanne niet kan beantwoorden.

Nog meer boeken

Over het algemeen was niet bekend dat Linda van Rijn een pseudoniem was. Middelbeek maakte pas in april 2022 bekend dat zij de schrijfster is die sinds 2011 schuilt gaat achter het schrijverspseudoniem. Onder de naam Van Rijn verschenen de 27 boeken die los te lezen zijn en de twee van de Günter Wolfsbergserie. Met in totaal tweeënhalf miljoen verkochte exemplaren en behaalde ze met bijna al haar boeken De Bestseller 60 van bestverkochte boeken in Nederland. Al een hele prestatie op zich, maar daarbij schreef ze ook als Mariëtte Middelbeek in diezelfde periode nog eens 27 boeken. Een knappe prestatie en voor ons, genoeg om te lezen!