Robert Bryndza boeken: Volgorde + Beste Boeken

Deze schrijver heeft een serie weten te maken die over de hele wereld wordt gezien als één van de beste detective boeken. Door de wijze waarop hij lange verhalen op een korte manier aan elkaar schrijft maakt dat zijn eerste boek al in 5 maanden meer dan een miljoen keer verkocht was. Inmiddels staan zijn boeken standaard boven aan de bestsellers lijsten en kan je eigenlijk niet meer om Robert Bryndza heen wanneer je de boekhandel binnen loopt. 

Volgorde Robert Bryndza Boeken

De boekenreeksen van Robert Bryndza op een rij gezet in chronologische volgorde.

Erika Foster Reeks

  1. Het meisje in het ijs
  2. De stalker in de nacht
  3. Donker water
  4. Laatste adem
  5. Koud bloed
  6. Doodsgeheim
  7. Fatale waarheid

Kate Marshall reeks

  1. Zonder gezicht
  2. Schaduwland
  3. Vallend duister

Over Robert Bryndza 

Robert Bryndza is geboren in Lowestoft, dit ligt aan de kust van Engeland. Daar studeerde hij aan de Aberystwyth Universiteit en later aan de Guildford acteer school. En voor een aantal jaren werkte hij dan ook als een acteur. Maar het lukte hem niet om door te breken voor het grote publiek. Tot hij een toneelstuk schreef voor het Edinburgh filmfestival. Deze ervaring wakkerde een vuurtje aan die hij niet meer kon doven. Zo was een schrijver in hem geboren. Inmiddels woont hij in Slowakije en schrijft hij full-time aan zijn boeken. Dat kan ook omdat hij enorm veel geld heeft verdiend aan zijn bestsellers. 

Niet alleen in alleen in Engeland zijn de boeken goed gelezen, nee zijn boeken zijn vertaald in maar liefst 28 talen. In Amerika stond hij met bijna al zijn boeken boven aan in de topsellers list. Zo besloot hij om naast de serie met Erika Foster ook de reeks met private detective Kate Marshall te maken. Ook deze bleek natuurlijk een gouden greep en inmiddels heeft hij miljoenen boeken over de hele wereld verkocht. 

Bestseller: Vallend duister 

Vallend duister is één van de boeken uit de reeks van Kate Marshall. Zo is dit het derde deel waarin Kate Marshall haar eigen detectivebureau heeft opgezet. Samen met haar partner krijgen ze hun eerste grote zaak. Gelijk een zaak die al jaren op de mat ligt, het is namelijk een cold case. Na twaalf jaar wordt de zaak van journaliste Joanna Duncan weer opgeduikeld. Daar moeten Kate Marshall en Tristan Harper zich een weg door heen zien te banen. Want deze journaliste legde een politiek schandaal bloot en vervolgens verdween ze ineens van de radar.

Ze moeten samen weer in de dossiers duiken en stuiten daar op de namen van twee verdwenen mannen. Dat moet wel meer te betekenen hebben en ze duiken er nog dieper in. Naarmate ze verder in het onderzoek komen, zien ze dat het niet ging om alleen een politiek schandaal. Er is een seriemoordenaar betrokken die mensen vermoord die niet snel vermist zullen worden. Dit verhaal in een reeks aan boeken met Kate in de hoofdrol zijn over de hele wereld bestsellers geworden. Daarmee weer Robert Bryndza prachtige boeken de wereld in te schrijven. 

Beste boeken van Robert Bryndza 

Wij kunnen maar een paar boeken van deze schrijver en acteur uit Groot-Brittannië op een rij zetten. Want Robert Bryndza heeft inmiddels al een lange reeks aan boeken geschreven die je over de hele wereld in boekwinkels kan vinden. 

Schaduwland 

Eén van de best beoordeelde boeken is toch wel Schaduwland ook deze komt voort uit de serie van Kate Marshall. In dit boek vinden ze het lichaam van een zwemmer. Deze sterke zwemmer is verdronken verstrikt onder water. Waar de politie denkt dat het gewoon een verdrinking is, ziet Kate er toch meer in. Want het is toch gek dat een uitstekende zwemmer ineens verdrinkt? Maar deze jongen is niet de enige die opmerkelijk om het leven is gekomen in de afgelopen periode. Kate Marshall duikt er verder in en vraagt natuurlijk haar partner Tristan Harper om hulp. 

Laatste adem 

Naast de bekende boekenreeks van Kate Marshall heeft Robert Bryndza nog een bestseller serie. Dit zijn de verhalen met Erika Foster in de hoofdrol. Inmiddels heeft hij al zes in deze serie uitgebracht en dit is nummer 4. Dit is een realistisch verhaal over een moordenaar die een vrouw voor vuil achterlaat in een afvalcontainer. Erika Foster ziet verbanden met een eerdere moord en komt achter een vuil spel door de moordenaar. Nadat er een vrouw is ontvoerd moeten zij en haar team alles op alles zetten om haar niet hetzelfde lot te laten overkomen. 

Zonder gezicht 

Het eerste boek uit de reek van boeken met Kate Marshall in de hoofdrol. Dit is toch wel een boek dat je wil lezen als je houdt van detectives. Zo blijf je gekluisterd in je boek en weet je van geen stoppen als je er éénmaal aan begonnen bent. Kate heeft al een heel leven geleden voordat wij instappen in haar leven. Zo was ze 16 jaar geleden begonnen bij de politie als een groot talent. In een case waar ze een seriemoordenaar probeerde op te sporen vond hij haar als eerst. Dit leidde tot een traumatische ervaring en publiekelijk werd ze aan de schandpaal genageld. Tot ze 16 jaar later ineens weer geconfronteerd wordt met een copy-cat die het op haar gemunt heeft. 

Koud Bloed 

Nummer 5 in de reeks is het boek koud bloed. In dit boek wordt Erika Foster op een gruwelijke zaak gezet. Het is de zaak van een vrouw die in een koffer wordt gevonden in de rivier de Theems. Erika zelf heeft nog nooit zo’n gruwelijke moord partij gezien. Nog geen twee weken later gebeurt hetzelfde met een andere vrouw. Nu Erika steeds dichterbij komt wordt de aanval ineens op haar ingezet. Maar ze moet doorzetten om ervoor te zorgen dat zij en haar collega’s geen gevaar lopen. 

Nog meer over Robert Bryndza 

Robert Bryndza schreef nog meer boeken. Zo zijn alle boeken van Erika Foster van Donker water tot de stalker in de nacht eigenlijk bestsellers geworden. Deze boeken zitten boordevol spanning en ze laten je geen moment los. Dat is ook wel de kunst van deze schrijver, want veel schrijvers weten je blik toch niet vast te houden wanneer ze soortgelijke boeken schrijven. Het zijn vaak korte en snelle hoofdstukken waar Robert Bryndza in schrijft. Dat maakt het ook voor niet lezers makkelijk om doorheen te komen.