Anne Jacobs boeken: Volgorde + Beste Boeken

Ben jij opzoek naar intriges, spannende verhalenlijnen en verassende plottwisten? Dan moet je de boeken van Anne Jacobs gaan lezen. Zo heeft ze twee bekende series geschreven: Het weesmeisje en het landhuis. Na de successen van de eerste boeken heeft ze besloten om er een serie van te maken. Vaak worden haar boeken vergeleken met die van Lucinda Riley en Corina Bomann. Dit is niet zo gek, want al deze auteurs schrijven het liefst boeken in lange series. Meer weten over Anne Jacobs? In dit artikel vertellen we meer over deze auteur.

Volgorde Anne Jabobs Boeken

Laten we beginnen met de Anne Jacobs boeken op volgorde te zetten.

Het landhuis reeks

  1. Het landhuis
  2. Storm rond het landhuis
  3. Hoop voor het landhuis

Het weesmeisje reeks

  1. Het weesmeisje
  2. De moed van het weesmeisje
  3. De erfenis van het weesmeisje
  4. De terugkeer van het weesmeisje
  5. De belofte van het weesmeisje

Over Anne Jacobs 

In Duitsland kent iedereen haar, en in Nederland beginnen steeds meer mensen haar te kennen. Zo is ze schrijver van romans en weet ze daarmee harten te veroveren. Haar schrijfstijl is zowel spannend als fijn om te lezen. Haar boeken zal je niet snel aan de kant leggen. Ze noemen haar ook wel de meest succesvolle auteur van dit moment in Duitsland. Het is niet gek dat ze voor ze begon met fulltime schrijver ze werkte in een boekenhandel en als boekhandelaar. Ook heeft ze langere tijd als lerares gewerkt en studeerde ze af in de muziek. Maar ook in vreemde talen heeft ze gestudeerd. Er zit dus genoeg taal in deze vrouw

Het begint ook een redelijke wir war van namen te worden. Zo schrijven er veel schrijfsters tegenwoordig onder een pseudoniem. Anne Jacbos wordt ook wel genoemd als Marie Lamballe, en als Corina Bomann. Maar of het nu echt dezelfde personen zijn durven wij niet te zeggen. Op het internet vind je er maar weinig over en ze heeft haar echte naam dan ook goed verborgen weten te houden. Maar toch hebben wij haar gevonden. Onder de naam Hilke Sellnick staat ze bekend. Ze is geboren in Hannover en bracht tot kortgeleden alleen maar boeken uit onder pseudoniemen. 

Bestseller: Het Weesmeisje

Deze bestseller gaat over Marie. Zij is de keukenmeid bij de rijke familie Melzer in Duitsland. Het boek speelt zich af rondom de eerste wereldoorlog midden in Duitsland. Het meisje mag gaan werken in de bediening van deze statige familie in het landhuis. Jarenlang heeft deze familie geld verdient in de textielhandel. Waar de keukenmeid zich afzijdig moet houden van de familie trekt ze toch steeds meer toe naar Paul, een erfgenaam van de familie. Hij studeert in München, maar komt voor Marie toch maar al te graag terug. 

Dit boek zit vol met jonge kalverliefde en romantiek. Ook word je door Anne Jacobs meegezogen in het verhaal van honderd jaar geleden. Heerlijk ontspannen word je door het boek heen geleid. Voor veel lezers is het begin een beetje moeilijk om doorheen te komen. Maar zodra je de eerste paar hoofdstukken door bent wil je het boek niet meer wegleggen. 

Meer boeken van Anne Jacobs 

Anne Jacobs schrijft het liefst in series. Veel schrijvers tegenwoordig zijn opzoek naar een langer verhaal. Daar is Anne jacobs er één van. Zo heeft ze meerdere internationale bestsellers geschreven. Laten we ze op een rij zetten. 

Het landhuis 

Dit is het eerste deel uit een serie van drie delen. Zo heb je ook nog de Storm rond het landshuis en hoop voor het landhuis. In de boeken wordt het leven van Franziska beschreven. Zij keert na de val van de Berlijnse muur weer terug op het landgoed waar ze opgroeide. Haar grote liefde Walter is er blijven wonen en hun droom om samen te zijn werd weer aan elkaar gelijmd. Het landgoed is vervallen wanneer ze terugkeert en ze gaat hem opbouwen, maar haar verleden neemt ze mee. Zal het haar in de weg gaan zitten of krijgt ze ruimte voor een frisse start? 

Storm rond het landhuis 

Dit boek is uitgebracht in augustus 2021, het is een vervolg op het eerste deel: ‘het landhuis’. Het gaat voornamelijk over de moed die je moet hebben om je droom waar te maken. Franziska komt na het vallen van de muur weer terug in Duitsland en gaat naar haar geliefde landgoed. Haar grote liefde Walter woont hier nog steeds. Maar beiden hebben ze een donker verleden en die dreigt hun liefde te niet te doen. De storm rond het landhuis is een boek vol spanning en onzekerheden. Zeker een aanrader om eens te lezen. 

De moed van het weesmeisje 

In de reeks van het weesmeisje zijn er ook meer boeken geschreven door Anne Jacobs. Dit is het tweede deel uit de reeks met boeken. De eerste wereldoorlog is uitgebroken en Marie moet het beheer van de fabriek op zich nemen. De villa op het landgoed is veranderd in een militair ziekenhuis. Paul moet vechten aan het front en ondertussen lappen zij de gewonden op in het huis. Tot ze tot de ontdekking komt dat Paul als krijgsgevangene is meegenomen door de Russen. Een hereniging met Paul zit die er ooit nog wel in? Haar leven is onzeker en in dit boek word je er helemaal in meegesleept. 

De terugkeer van het weesmeisje 

Wil je gelijk het laatste boek in de reeks lezen dan moet je beginnen met de terugkeer van het weesmeisje. Deze kwam uit in maart 2021. In een tijd van crisis na de oorlog is het leven onzeker voor Paul en Marie. Zo moeten ze hun landgoed proberen te onderhouden, maar merken ze dat er maar weinig geld overblijft. Ook de gezondheid van Paul speelt partte en dat maakt het allemaal alleen nog maar ingewikkelder. Samen met andere inwoners van de villa moeten ze zorgen dat hun leven weer op de rit komt. 

Meer over Anne Jacobs 

Tot nu toe schreef Anne Jacobs twee bekende series. Onder het landhuis bracht ze drie boeken uit en onder het weesmeisje maar liefst 5 boeken. Daarnaast schrijft ze ook onder de pseudoniem Marie Lamballe. Daar bracht ze verschillende boeken onder uit waaronder de Cafë Engel 1, 2 en 3. Maar ook zijn er nog een aantal niet vertaalde boeken die ze eerder uitbracht onder dezelfde naam. We zijn allemaal benieuwd wanneer ze weer een nieuw boek uitbrengt en vooral onder welke naam dit zal zijn.