Lucinda Riley Boeken: de prachtige romans vol geschiedenis

Ben jij al bekend met de boeken van Lucinda Riley? In de zomer van 2021 is Lucinda Riley overleden en daarmee laat ze een prachtige reeks boeken achter. De schrijfster is bekend geworden door de boeken De Zeven Zussen. Maar nog meer boeken heeft ze geschreven die, na het haar succes over de zussen, ook opnieuw bekend zijn geworden. In deze blog vertellen we jou alles over de prachtige romans van deze Ierse schrijfster. 

Hoewel Lucinda in 1965 geboren is in Noord-Ierland, heeft ze vanaf haar 5de jaar in Engeland gewoond. De schrijfster is in een creatieve familie gegroeid, vol met acteurs, actrices. Haar vader was degene die haar heeft aangemoedigd om te gaan schrijven. Hij was vaak op reis voor zijn werk, maar nam uit alle uithoeken altijd iets mee voor haar. Ze heeft de verhalen over de wereld van haar vader meekregen. Helaas is de man  ook jong overleden. Zijn erfenis was onder andere de verhalen die hij heeft verteld, maar dan opgeschreven in meerdere notitieboeken. 

Lucinda groeide op en dook in de wereld van geschiedenis en filosofie. Ook deed ze op hoog niveau aan ballet. Al op haar 16de kreeg ze uiteindelijk haar eigen rol in een televisie serie op de BBC. Het acteursbloed liep ook in haar aderen. Ze trouwden en werd na een tijdje ziek. De ziekte van Pfeiffer had ze waardoor ze bedrust moest hebben. Om te ontspannen aan deze wereld in bed besloot ze haar fantasie te gebruiken en te gaan schrijven. Langzaam schreef ze aan een verhaal van 600 woorden. Met de hand geschreven. Het was het eerste boek dat ze wist uit te geven: de vlinderkamer. Hierna volgde nog het boek De olijfboom. Beide boeken zijn opnieuw geredigeerd en later uitgebracht. 

De bestseller: De Zeven Zussen 

Het allereerst deel van De Zeven Zussen is absoluut de nummer 1 bestseller. De serie gaat over zeven zussen die niet biologische zussen van elkaar zijn. Ze zijn geadopteerd door Pa Salt. Een man met een groot vermogen en een prachtige woning aan het Meer van Geneve. Toch zijn er niet zeven zussen, maar zes zussen in het eerste deel. Allemaal zijn ze door Pa Salt geadopteerd toen ze een baby waren. Ondertussen zijn de meeste zussen uitgevlogen. In elk deel lezen we het persoonlijke verhaal. Het verhaal begint altijd op hetzelfde punt; een paar dagen voor de dood van hun geliefde vader. 

In de eerste serie lezen we het verhaal van Maia. Na de dood van hun vader krijgen ze allemaal een mysterieuze brief met een aanwijzing naar hun afkomst. Ze worden aangespoord op hun eigen verhaal te ontdekken en te zien waar ze vandaan komen. Het verhaal van Maia brengt ons naar Rio de Janeiro. Riley weet als de beste haar liefde voor geschiedenis en filosofie door te sijpelen in haar verhalen. Ze duiken dus niet alleen in de geschiedenis van Maia, maar we komen ook in de jaren 20 van de vorige eeuw terecht. Riley weet een prachtig beeld te scheppen van het Brazilië van de jaren 20. 

Ben jij al bekend met de boeken van Lucinda Riley?

Andere boeken van Riley

Naast dat er dus nog 7 andere delen van De Zeven Zussen zijn of worden uitgebracht, heeft Riley nog meer boeken geschreven. Ze worden dan ook dé bestsellerauteur van de eeuw genoemd. Al haar boeken bestaan uit dezelfde onderdelen: geschiedenis, romantiek en een ijzersterke verhaallijn. 

1.     De liefdesbrief

In dit ontzettend spannende verhaal krijgt een jonge journaliste, Joanne, de opdracht van haar leven. In eerste instantie ziet ze dat nog niet, maar deze opdracht zal alles voor haar veranderen. Het is een verhaal vol geheimen en spanningen. Het verhaal speelt zich af in Engeland. En zoals je van Riley kunt verwachten zitten er nog een paar goede omwentelingen in het verhaal. Spannend van het begin tot het einde. Want Joanne komt achter een geheim dat lang verborgen had moeten blijven. 

2.    De zilverboom 

In de De zilverboom volgen we het verhaal van Greta. Ze raakt door een vervelend ongeluk haar geheugen kwijt. Daarom keert ze terug naar het landgoed van haar verleden omdat ze voelt dat ze daar haar verhaal opnieuw op vinden. Terwijl ze daar is vindt ze herinneringen die verborgen hadden moeten blijven. Zo vindt ze niet alleen haar geheimen, maar ook die van haar dochter. Wederom een prachtig verhaal vol duistere familiegeheimen. 

3.    De orchideeëntuin 

Julie Forrester is de hoofdrolspeelster in dit verhaal. Ze vindt een dagboek van haar opa op het landgoed waar ze is opgegroeid. Ze gaat op onderzoek uit en vindt uiteraard geheimen – het vaste ingredient van Riley – die verborgen moeten blijven. Er gebeurt in het heden een tragisch ongeluk waardoor ze troost zoekt op het landgoed van haar jeugd. 

Hoewel veel van de verhalen Riley dezelfde ingrediënten heeft, weet ze altijd erg goed nieuwe karakters neer te zetten en verhaallijnen uit te stippelen die de lezer weet te verrassen en te boeien tot de laatste letter is gelezen. 

Het laatste deel van De Zeven Zussen

Lucina Riley kreeg in 2017 de diagnose kanker. Na meer dan 30 jaar schrijven was het verhaal van de zussen nog niet helemaal compleet. Ze wist het verhaal van De zevende zus voor haar dood nog af te schrijven. En 3 weken voor ze deze aarde verliet werd het boek bekroond met een hardcover-nummer 1 door zowel de Sunday Times in Ierland als in Engeland. De boeken zijn door heel de wereld verslonden. Haar leven komt in een compleet ander daglicht te staan en ze staat op het punt om weer veel familiegeheimen te ontrafelen. 

Lucinda heeft beloofd dat ze het verhaal van Pa Salt ook gaat vertellen. Nu het haar zelf niet meer lukt heeft haar zoon de taak op zich genomen. Het boek zal in het voorjaar van 2023 verschijnen.  Zo zal het boek toch nog afgeschreven worden en kunnen we het complete verhaal van De Zeven Zussen, zoals Lucinda Riley het had bedoeld, in ons hart omarmen.