Georgien Overwater

Georgien Overwater

Georgien Overwater is een kinderboekenillustrator die samen met een paar andere illustratoren een studio deelt in Amsterdam.

Ze is geboren in Gorinchem (provincie Zuid-Holland) op 10 november 1958. Ze studeerde aan de kunstacademie in Arnhem, liep stage bij Toonder Studio’s en werkte als illustrator bij de NOS.

Er zijn veel kinderboeken door haar geïllustreerd, zowel Nederlandse als buitenlandse. Zo heeft ze Meester Kikker van Paul van Loon gedaan, boeken van Trude de Jong, Gerard Tonen en Astrid Lindgren. Ze werkt regelmatig voor Sesamstraat en maakt dan naast de illustraties ook animaties. Georgien tekent het liefst voor jonge kinderen, waarbij ze zwart-wit pentekeningen combineert met ecoline of waterverf. Haar illustraties lijken op cartoontekeningen; daardoor is het net of ze bewegen. De tekeningen vertellen het verhaal dat is opgeschreven door een auteur. Het prentenboek ‘Archibald de circusleeuw’ heeft ze niet alleen getekend maar ook geschreven.

Naast tekenen heeft Georgien hobby’s zoals schaatsen, fietsen en wandelen, lezen en lekker eten. Voor meer informatie over Georgien Overwater kun je de site bekijken van haar studio. www.deillustratiestudio.nl/geoverwater.html

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.