Het dolfijnenkind

Het dolfijnenkind
Titel:Het dolfijnenkind
Auteur:Patrick Lagrou
Uitgeverij:Clavis, 1992
ISBN:978 90 6822 999 8

Marijn zwemt met dolfijnen!
 

Marijn lijkt een hele gewone jongen. Lijkt, want als hij met zijn school een dagje naar het Dolfinarium gaat, gebeurt er iets raars: hij springt zomaar in het bassin van de dolfijnen en zwemt met ze alsof hij nooit iets anders gedaan heeft. En dat terwijl hij dacht dat hij helemaal niet kon zwemmen!

Zo begint het verhaal van de dertienjarige Marijn in het boek ‘Het dolfijnenkind’ van de Vlaamse schrijver Patrick Lagrou. Marijn is geboren op de Bahama’s, een eilandengroep in de Caribische Zee, vlakbij de oostkust van de Verenigde Staten. Marijns moeder besluit hem mee terug te nemen naar zijn geboorte-eiland. Dit om hem over zijn verleden te vertellen en hem zo een verklaring te geven voor zijn vreemde gedrag in het Dolfinarium. Ze vertelt hem over gebeurtenissen waar Marijn zich niets meer van kan herinneren en…over zijn vader die op de Bahama’s is verdwenen.

Maar als Marijn op het eiland is, ontdekt hij dat daar een boel dingen niet in de haak zijn. Want waarom durft niemand naar de oude vuurtoren? En wat voert de hotelbaas allemaal in zijn schild? Marijn gaat op onderzoek uit en komt erachter dat het verleden een nog lang niet afgesloten hoofdstuk is…

‘Het dolfijnenkind’ is nou echt zo’n boek dat je in één ruk uit wilt lezen. Schrijver Lagrou was vroeger diepzeeduiker en reisde de hele wereld af om natuurreportages te maken. Voor zijn werk kwam hij ook op de Bahama’s. Waarschijnlijk komt het daardoor dat alles wat hij in het boek beschrijft zo echt lijkt. Hij weet precies waar hij het over heeft. Zelfs erg onwaarschijnlijke situaties worden in zijn boek nog geloofwaardig. Zoals de hulp die Marijn krijgt van de dolfijn Derby als hij tijdens een orkaan in zee terechtkomt.

Ook draait de schrijver niet om de zaken heen, maar zegt gewoon waar het om gaat. Lagrou bedenkt bijvoorbeeld geen kinderachtige oplossingen om de geboorte van Marijn te verwoorden. En als er iemand wordt aangevallen door Derby of als er een misdadiger van een rots stort, wordt dat op zeer levendige wijze beschreven. Je kunt je voorstellen dat je dus wel een beetje een sterke maag moet hebben als je dit boek leest!

‘Het dolfijnenkind’ werd tien jaar geleden al uitgegeven en was het eerste boek van Patrick Lagrou. Het werd toen niet goed ontvangen door de pers. Maar de lezers dachten er anders over en zo werd het toch een succes. De zestiende druk is net verschenen, met een heel mooi, nieuw omslag. Omdat het boek als een trein leest, heb je het waarschijnlijk snel uit. Niet getreurd, want Lagrou schreef nog drie delen over de avonturen van het dolfijnenkind Marijn: ‘Het monster uit de diepte’‘De poorten van Atlantis’ en ‘De schat van de boekaniers’. Naast deze boeken schreef Lagrou ook griezelboeken. Dus als je van spanning en avontuur houdt, zijn de boeken van deze schrijver echt iets voor jou.

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.