photo of man in white dress shirt holding phone near window
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

De beste apps voor kranten

Ben je graag op de hoogte van het laatste nieuws, maar lees je niet zo graag kranten of kijk je niet zo graag televisie? Dan is een krantenapp misschien wel iets voor jou. Je kan snel en overal het nieuws checken, gewoon via je smartphone. De krantenapps zijn er voor iedereen. Waar we vroeger nog de papieren kranten kenden, zien we die nu niet meer zo vaak als vroeger. Waarom zou je betalen voor een papieren krant? Dat is wat veel Nederlanders zich afvragen en dat is ook de reden dat ze geen papieren krant meer hebben. Al het nieuws is immers snel en gratis te lezen in de krantenapps. Ben je benieuwd naar de beste krantenapps? Lees dan verder.

Het Parool

Een echte Nederlandse krantenapp: Het Parool. Dit is nieuws uit Amsterdam, waarin je alle hoogtepunten van de hoofdstad kunt vinden. Er is ook breaking news in te lezen uit de rest van de wereld, dus het gaat niet alleen over Amsterdam. Je bent altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kunt meepraten. In deze app vind je ook het laatste nieuws op het gebied van sport, economie en achterklap. Ook vind je er liveblogs en podcasts in. Er zitten zelfs puzzels in de app zoals we kennen van de papieren krant. Wat wil je nog meer? Toch nog meer weten? Dan kan je ook plus artikelen lezen die alleen voor abonnees zijn.

FD
Ben je een echte zakenman of zakenvrouw? Dan is de FD app zeker een aanrader voor jou. In deze app lees je het actuele financiële en economische nieuws snel. Check snel hoe de beurskoersen ervoor staan en lees hier ook de laatste informatie over. Heb je een bepaald onderdeel wat je altijd leest en makkelijk wil terugvinden? Maak dan een eigen leeslijst in de app. Je mist dan nooit iets van dat onderwerp. Wil je alle artikelen in de app lezen? Dan heb je wel een abonnement nodig.

NRC

Een krant die alles weet van de Nederlandse handel is de NRC. Het is een Nederlands dagblad en is een echte kwaliteitskrant. In de app kun je het actuele nieuws vinden, want dit staat altijd bovenaan. Een favoriet onderwerp? Stel dan je eigen onderwerpsuggesties samen en lees deze altijd als eerste. Bij het NRC zijn er veel artikelen die alleen voor leden zijn te lezen, dus dit is wel een app waarbij je maar beter een abonnement kunt afsluiten. Heb je een abonnement en wil je NRC opzeggen? Dan kan je dat ook weer makkelijk doen. NRC opzeggen is geen enkel probleem.

Blendle

Last but not least: Blendle. Deze app is heel handig als je geen favoriete krant hebt. In deze app staan meerdere kranten samen uit heel Nederland, waardoor je makkelijk switcht. Check de nieuwtjes uit Trouw, lees unieke artikelen in de Volkskrant en lees premium artikelen in NRC. Wat extra leuk is aan Blendle? Je kunt ook tijdschriften lezen in de app.

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.