De interieurtrends van 2023 

Een nieuw jaar betekend ook nieuwe interieurtrends, veel mensen gaan hier dan ook op dit moment mee aan de slag. Sta jij op het punt om je huis een make over te geven? Kijk dan eens naar de nieuwste trends op het gebied van wonen en interieur. Comfort, kwaliteit en duurzaamheid spelen komend jaar een grote rol. Lees snel verder en ontdek de trends van 2023. 

Organische vormen

Een trend die al langer bestaat en zeker wordt doorgetrokken in 2023, zijn meubels in organische en ronde vormen. Meubels in organische vormen zorgen voor een natuurlijke uitstraling en geven een gevoel van warmte in de ruimte. Deze meubels zijn ideaal voor als je een rustige en ontspannen sfeer in huis wil creëren. Een voordeel van organische vormen is dat ze makkelijk te combineren zijn met veel stijlen. Ze zijn niet alleen mooi om te zien maar ook zeer comfortabel in het gebruik.  

Duurzaamheid

Duurzaamheid is steeds belangrijker, tweedehands spullen of spullen zelf maken is tegenwoordig populairder dan ooit. Ook je interieur kun je bewuster en duurzamer inrichten. Ga voor meubels die gemaakt zijn van duurzame houtsoorten, gerecyclede materialen of natuurlijke materialen zoals wol of katoen. Daarnaast is het belangrijk dat je gaat voor meubels met een lange levensduur waar je niet snel op uitgekeken bent. Een andere manier om duurzaamheid toe te passen in je interieur is het gebruik van ledverlichting of slimme verlichting. Dit is een stuk energiezuiniger dan traditionele verlichting. 

Natuur

Het naar binnen halen van de natuur is steeds populairder. Dit kan worden gedaan door natuurlijke kleuren als bruin en groen te gebruiken, dit brengt warmte en levendigheid in huis. Ook grote planten in huis zijn steeds populairder. Ga eens op pad naar een tuincentrum en vindt de mooiste planten die perfect bij jou passen. 

Raamdecoratie

Raamdecoratie is niet te missen in je interieur, het geeft een mooi uiterlijk aan je kamer en ook je privacy en lichtinval is hiermee goed te regelen. Tegenwoordig is raamdecoratie van natuurlijk materiaal erg populair. Hout is een materiaal dat steeds meer wordt gebruikt en ook erg populair is. Een houten jaloezie past erg goed bij de interieurtrends van de laatste jaren en ook dit jaar is het een uitstekende keuze. Deze raamdecoratie is niet alleen praktisch maar heeft ook een luxe uitstraling. Kijk voor een ruim assortiment op Raamdecoratie.com en kies de perfecte raamdecoratie voor bij jou in huis.  

Geef je huis een make over met behulp van de laatste trends en geniet van je nieuwe interieur.

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.