Onderzoek over de werking van psilocybine 

Afgelopen jaar is er ontzettend veel bekend geworden over de werkzame stof psilocybine. Want wat doet dit nu precies en wat zijn de onderzoeken achter de werking hiervan. Wij vertellen er je meer over in dit artikel. 

In november 2022 is er een onderzoek naar buiten gekomen over de werkende stof psilocybine. Deze stof zit bijvoorbeeld in paddo’s of truffels. In het tijdschrift: ‘the new England Journal of medicine’ is het onderzoek gepubliceerd. Zo is er naar voren gekomen dat psilocybine therapie kan helpen bij patiënten die kampen met depressies. Dit is natuurlijk ontzettend heugelijk nieuws, vooral omdat truffels en paddo’s altijd slecht in het daglicht hebben gestaan. We gaan er nog iets dieper op in, maar wil je nu psilocybine kopen? Volg dan de link hierboven.

Uitkomsten zijn veelbelovend 

Depressies zitten diepgeworteld in ons brein. Dit wil zeggen dat het altijd erg onduidelijk is geweest hoe een depressie het beste kan worden behandeld. In veel gevallen krijgen patiënten medicijnen die niet echt helpen bij het herstel. Daarom komt dit vaak samen met gesprekstherapie. Uit het onderzoek is gebleken dat psilocybine erg kan helpen om een connectie te maken in het brein die normaal gezien erg moeilijk te maken is. Juist omdat deze connectie gemaakt kan worden zien mensen met een depressie vaak sneller waar er verbetering ligt. Het kan zelfs helpen om het leven een stuk positiever in te zien. 

Maatschappelijk wordt psilocybine nog niet geaccepteerd 

Helaas worden paddo’s en truffels maatschappelijk niet erg geaccepteerd. Dit terwijl het net als de werkende stof: THC die in wiet zit ook er veel goede eigenschappen bezit. Maar omdat het onder de noemer: ‘’drugs’’ valt wordt het maatschappelijk gezien als ‘’slecht’’. Dat een groot tijdschrift als de New England Journal of Medicine een dergelijk onderzoek naar buiten brengt zegt heel veel. Dit is daarom ook echt een opening richting de toekomst. Het betekent natuurlijk nog niet dat je tot in de treuren zelf moet gaan experimenteren. 

Wanneer jij kampt met een depressie, is het altijd goed om met een psycholoog in gesprek te gaan. Drugsgebruik leidt in veel gevallen vaker tot ellende dan dat het ten goede komt wanneer jij al depressief bent. Maar als het onder toezicht van een psycholoog gebeurt kan het erg goed werken. 

Hoe verliep het onderzoek naar psilocybine precies? 

Nu heb jij waarschijnlijk de vraag, maar hoe verloopt zo’n onderzoek? In eerste instantie was het de bedoeling om vooral de werkzaamheid van de stof te onderzoeken. Zo gingen deelnemende patiënten geleidelijk aan afbouwen met hun antidepressiva. Zonder dat ze het wisten kreeg een groep een placebo en andere kregen een éénmalige behandeling met een microdosering psilocybine. Ze werden hierin begeleid door een speciaal getrainde therapeut. 

Ook werd er natuurlijk gekeken naar speciale kamers. Want bij dit soort middelen gaat het ook erg om het gevoel van de patiënt. Na de ervaring werd er in verschillende sessies teruggekeken op hun ervaring. De resultaten spreken voor zich. De depressieve klachten werden naarmate de tijd vorderde minder en minder.