Honden en kinderboeken: De beste honden verhalen voor jonge lezers

Welk kind houdt er niet van lezen? Er is toch niks leuker dan je in de verhalen van een boek te verliezen. Al lezend kan je kind de mooiste avonturen beleven. Lezen over spannende dingen zoals ridders of piraten, romantische verhalen over prinsen en prinsessen of gewoon leuke verhalen en avonturen met dieren. Elk kind is toch dol op dieren en kan zich in de held van het verhaal, of dit nu een mens of een dier is, verplaatsen. Kinderen houden van honden en honden verhalen worden dan ook met huid en haar verslonden. Wegdromen bij de slapende hond op het hondenkussen, en samen met hem de mooiste dingen beleven, een heerlijke middag vol avontuur is een feit. 

Hondenverhalen zijn top

Dat dierenverhalen vaak favoriet zijn, vooral bij de jonge lezers, is omdat ze zich zo ontzettend in dieren kunnen verplaatsen. Kinderen hebben een grote verbeelding en denken niet zo in hokjes en feitelijke waarheden zoals volwassenen dit doen. Honden beleven allerlei avonturen en je kind zal dit graag samen met de hond doen. Lezen over de dappere hond die eigenlijk zijn vriendje wil verdedigen maar zich eerst maar eens moet zien te ontworstelen aan zijn hondenriem voordat hij uiteindelijk toch de held wordt. Honden zijn lief en trouw, beschermend en loyaal. Ze zijn daarom perfect voor een hoofdrol in een heerlijk kinderboek.

De beste hondenverhalen voor jongere kinderen

Er zijn vele boeken die geschikt en ook geliefd zijn bij jongere kinderen. Dierenboeken zijn er ook volop, maar specifieke hondenverhalen toch niet zo enorm veel. Gelukkig word je online en in een bibliotheek snel wijzer over wat geschikt is voor kinderen en voor welke leeftijden. Is je kind een dierenvriend, dan kun je wel een aantal titels vinden van boeken over en met honden die kinderen in de juiste leeftijd graag lezen. Ook verhalen over grappige, lieve en droevige honden avonturen die uiteindelijk gelukkig goed aflopen, zijn er te vinden. 

De hond als rolmodel

Een hond wil graag de show stelen, aandacht krijgen, en uiteindelijk de dappere reddende engel zijn die daar naderhand ook alle lof voor ontvangt. Zo gezien is het logisch dat kinderen hondenverhalen leuk vinden. Ze vinden niet alleen honden leuk, maar de rol die ze spelen is ook nog eens goed navolgbaar, de belevenissen begrijpelijk en navolgbaar. Het goede einde is de erkenning die wenselijk is en die een voldaan en fijn gevoel achterlaat. Kinderen en honden zijn gewoon een goede combinatie en dit niet alleen op papier.

Redactie

Op mijn website leesfeest.nl beschrijf ik nieuwe interessant boeken, maar ik ga ook in op de nieuwste trends op online en offline leesgebied. Neem eens kijkje in onze informatieve blog artikelen.