Virgin River boeken: Volgorde + Beste Virgin River Boeken

Als je niet beter weet, dan denk je natuurlijk direct aan de nieuwste hitserie van Netflix: Virgin River, maar zo’n serie wordt natuurlijk niet gemaakt zonder goed boek. Zoals met elke serie kan je jezelf verliezen in de verschillende boeken van deze serie. Toch is het soms helemaal nodig om alle boeken te lezen om het hele verhaal te begrijpen. In dat geval wil je natuurlijk de beste boeken lezen en de wat mindere boeken overslaan, maar welke moet je dan hebben?

Wie is Robyn Carr?

Robyn Carr is opgegroeid in Minnesota in de Verenigde Staten. Ze werd al jong moeder van twee dochters en begon met schrijven toen de meiden nog jong waren. Wat ze met Virgin River voor schat in handen had, bleek later pas.

De liefde voor de romans begon tijdens een moeilijke zwangerschap. De dokter had haar veel rust aanbevolen. Eigenlijk moest ze veel rust nemen en zelfs veel blijven liggen. Iemand uit de buurt gaf haar tien romans per week om te lezen tijdens die periode. Ze raakte er direct verslaafd aan en kon de boeken niet meer loslaten. Maar zoals alle schrijvers merken, is het moeilijk om de markt op te komen. Ook haar manuscripten werden keer op keer afgewezen. ‘Iemand zei zelfs dat ik iets moest zoeken waar ik wel talent voor had,’ schrijft ze op haar website. Maar in 1978 lukte het wel en debuteerde ze met haar eerste roman genaamd Chelynne. Het zou nog eens dertig jaar duren voordat ze de prestigieuze New York Times Bestsellerlijst als nummer één zou bekleden.

Welke boeken heeft ze allemaal geschreven?

 1. Thuis in Virgin River (2007), Virgin River
 2. Welkom in Virgin River (2007), Shelter Mountain
 3. Weerzien in Virgin River (2007), Whispering Rock
 4. Winter in Virgin River (2008), A Virgin River Christmas
 5. Een nieuwe horizon (2009), Second Chance Pass
 6. Met de stroom mee (2009), Temptation Ridge
 7. Na de storm (2009), Paradise Valley
 8. Een onverwacht kerstcadeau (2009), Under the Christmas tree
 9. Onbekende bestemming (2010), Forbidden Falls
 10. Met nieuw vertrouwen (2010), Angel’s Peak
 11. Een plek in de zon (2010), Moonlight Road
 12. Kus om middernacht (2010), Midnight confessions
 13. Dromen van vrijheid (2011), Promise Canyon
 14. Uit de schaduw (2011), Wild Man Creek
 15. Tijd van belofte (2011), Harvest moon
 16. Sneeuw in Virgin River (2011), Bring me home for Christmas
 17. In de luwte (2012), Hidden summit
 18. De weg vooruit (2012), Redwood Bend
 19. Rijke oogst (2012), Sunrise Point
 20. Een Kerstmis naar haar hart (2012), My kind of Christmas
 21. Terug naar Virgin River (2020), Return To Virgin River

Thuis in Virgin River

Het is misschien niet het beste boek uit de hele serie, maar beginnen in een serie zonder het begin te hebben gelezen, kan eigenlijk niet. Ondanks dat de boeken allemaal los van elkaar gelezen kunnen worden, heeft boek één toch wel het beschrijvende karakter van het dorp en de omgeving. Daarom raden we je aan om het eerste boek van de reeks als eerst te lezen. Daarbij moet wel gezegd worden, het eerste boek is helemaal niet slecht. Het is gewoon een leuk boek om te lezen en je vliegt door de bladzijden heen. Mocht het eerste boek je dus goed bevallen kan je gelijk door met de volgende.

Het beste boek van de serie – Een plek in de zon

Als Erin Foley besluit haar leven op pauze te zetten, huurt ze een huisje nabij Virgin River. Het plan was om daar zichzelf beter te leren kennen, maar in plaats daarvan heeft ze haar zinnen gezet op een ruige man in de bergen die ze ontmoet. Aiden Riordan blijkt echter juist een dokter te zijn die geniet van een zomervakantie nu hij de marine heeft verlaten. Hij vindt Erin enorm interessant. Hij zou haar wat beter willen leren kennen, maar zijn krankzinnige ex houdt hem hierin tegen. Toch zijn romances in Virgin River nooit uitgesloten, waardoor er nog altijd hoop is dat de twee elkaar vinden.

Een kerstmis naar het hart

Na een ernstig auto-ongeluk, waarbij ze zwaargewond raakte, is het leven van Angie LaCroix eigenlijk alleen maar beter geworden. Voor het ongeluk werkte en studeerde ze alleen maar. Nu geniet ze meer van het leven. En dan ziet ze ineens de knappe man die in het café aan de bar zit. Patrick Riordan is in Virgin River om tot rust te komen. Het verlies van zijn beste vriend Jake is moeilijk en de verantwoordelijkheid die hij voelt voor Jakes weduwe en zoon drukt zwaar op zijn schouders. Het lijkt hem maar het beste om met haar te trouwen. Dan kan hij ze altijd helpen. Een nobel idee, totdat er een prachtige vrouw op de kruk naast hem gaat zitten.

Rijke oogst

Nora is met haar beide kinderen naar Virgin River gevlucht om een nieuw leven te beginnen. Na een huwelijk met een verslaafde echtgenoot die zijn gezin plotseling dumpte, zoekt ze een veilige plek voor haar kinderen. Ze solliciteer bij Tom Cavanaugh naar een baan als appelplukker. Hij is heel direct, maar ook de knapste man die Nora ooit heeft gezien. Ondanks dat hij haar niet aanneemt, groeien de twee naar elkaar toe. Niets lijkt het droomleven van Nora in de weg te staan, totdat er opeens een vrouw opduikt die een nog sterkere connectie met Tom lijkt te hebben.

Bestsellerauteur

Nu je de beste boeken van Virgin River weet te vinden in de boekenwinkel of bibliotheek, heb je als romanliefhebber geen excuus meer om deze serie over te slaan. Je kan de boeken namelijk ook goed los van elkaar lezen. Lijkt boek één ‘Thuis in Virgin River’ je niet leuk? Zoek dan een uit die je wel aanspreekt en wie weet, lees je ze later toch alle twintig. Denk je dat je beter af bent in een ander dorp dan Virgin River, is er ook geen man overboord. Robyn Carr is namelijk niet zo bekend geworden door alleen maar over één plek te schrijven. Er zijn nog genoeg andere series van haar hand die je kan lezen.